İş

OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile ‘Eşit Olursak Fark Yaratır’ projesini başlattı

OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile birlikte, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğini, kadının güçlenmesini ve kadın istihdamını artırmaya yönelik kapsamlı ve uzun vadeli bir program olan “Eşit Olursak Fark Yaratır” projesini başlattı. .

Şirketten yapılan açıklamaya göre proje, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri (WEPs) doğrultusunda OPET istasyonları, işyerleri, şubeler ve sosyal yaşam başta olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı kurumsal politika ve uygulamaların geliştirilmesini hedefliyor.

Bu kapsamda kadın gücünün etki alanının artırılması ve örnek model oluşturulması amacıyla ülke çapında bir eğitim programının başlatılması planlanıyor. Proje kapsamındaki eğitimlerin OPET Bravo Bayi Ödül Programı kriterlerine eklenmesiyle tüm bayilerin ve bayi çalışanlarının katılımı sağlanacak.

Projenin imza töreni bugün Rahmi M. Koç Müzesi’nde UN Women Türkiye Ülke Müdürü Asya Varbanova, OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, projeyle “erkek işi” olarak kabul edilen akaryakıt sektöründe kadınlara daha fazla çalışma alanı yaratıldığını belirterek, şunları söyledi:

“BM Kadın Projesi 24 ay boyunca devam edecek ve çıktıları BM Kadın Birimi’nin ulusal ve uluslararası ortakları ve kamuoyu ile paylaşılacak. Projedeki temel amacımızı sektörde ve toplumda toplumsal cinsiyete duyarlı kurumsal politika ve uygulamaların geliştirilmesi olarak özetleyebilirim. WEP’leri etkili bir şekilde uygulayarak Kadınların güçlenmesinin şemsiyesi BM Kadınları kapsamındaki iletişim kampanyaları aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliğini savunurken, aynı zamanda BM Kadınları Kalıplaşmış Olmayanlar İttifakı üyeliğimiz aracılığıyla kapsayıcı ve cinsiyete duyarlı iletişim araçlarını da hayata geçireceğiz.

Yaklaşık 16 bin kişilik akaryakıt istasyonlarımızda çalışanlarımıza temel cinsiyet eğitimleri vermeyi hedefliyoruz. Bu eğitimlerin bayilerimizin dijital eğitim platformlarına dahil edilmesini ve ödül programımızın kriterlerine eklenmesini sağlayacağız. Ayrıca OPET bünyesinde 30 kişilik gönüllü eğitmen grubu oluşturacağız. Bu grup aynı zamanda şirket içinde ‘değişim liderleri’ olma görevini de üstlenecek.”

Kahramanzade, bu adımların WEPs çerçevesinde yürütüleceğinin altını çizerek, “BM Kadın Birimi gibi bu alanda en derin ve değerli çalışmaları yürüten kurumla birlikte, dünyada bir değişim yaratmayı hedefliyoruz. akaryakıt dağıtım sektörüne örnek olmak ve tüm iş dünyasına örnek olmak, ilham kaynağı olmak. WEPs imzalamamızdan gelen taahhütlerimizi ölçülebilir bir şekilde yerine getiriyoruz.” “‘OPET Olursa Fark Yaratır’ mottomuzdan yola çıkarak, ‘Eşit Olursak Fark Yaratır’ diyoruz. ‘ gibi kalıp yargıları değiştirerek kadınların özellikle iş hayatında görünürlüğünü ve katılımını artırmak için çalışıyoruz. toplumda var olan profesyonel cinsiyet.” değerlendirmesini yaptı.

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son rakamlara göre Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 36 civarında olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“OPET genelinde, sektörümüzde ve toplumda toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadının güçlenmesinin geliştirilmesini sağlayacak ortamın yaratılmasını ve WEPs ilkelerinin aktif olarak uygulanmasının hızlandırılmasını destekleyeceğiz. Bu kapsamda öncelikle güçlü ve güçlü yönleri destekleyeceğiz. markamıza özel mevcut toplumsal cinsiyet eşitliği programlarının ve girişimlerinin fırsatları.” İşletmelere yönelik bir öz değerlendirme aracı olan, gelişim alanlarını belirlemek ve geliştirmek amacıyla kullanılan ‘WEPs Cinsiyet Uçurumu Analizi’ni gerçekleştireceğiz. Sonrasında bundan elde edeceğimiz bulgulara dayanarak ‘OPET Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı’nı sunacağız. 2018 yılından beri uyguluyoruz. “Bir diğer adımımız da istasyonlarımızda başarıyla uyguladığımız ‘Kadın Gücü’ projemizin mevcut girişimlerimizin etkisini değerlendirmek olacak. Projemizin dördüncü etabında ise bu projeyi hayata geçireceğiz. ‘Nihai Cinsiyet Uçurumu Analizi ve Raporlaması’.”

hamurhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu