Ekonomi

Ecogreen Enerji, Türkiye’nin en büyük biyogaz bazlı gübre üretim tesisi Ecofer’i hizmete açtı.

Ecogreen Power, Türkiye’nin en büyük biyogaz bazlı gübre üretim tesisi olan “Ecofer” markasını hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ecogreen Enerji tarafından devreye alınan en büyük biyogaz bazlı gübre üretim tesisi Ecofer, 100 bin ton granül katı organomineral gübre ve 100 bin ton üretim kapasitesiyle tarım sektörüne hizmet edecek yatırımlarını tamamlamak üzere. Yılda bin ton sıvı organomineral gübre.

Ecogreen Power, 3 biyogaz tesisiyle entegre çalışan Ecofer gübre ile çiftçilerin biyogaz tesislerinden açığa çıkan organik maddelerden gübre üreterek yüksek verim elde etmelerini sağlayarak katma değer yaratmayı hedefliyor.

Şirket, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurduğu gübre entegre tesisiyle çiftçilere yönelik uygulaması kolay granül organik ve organomineral katı gübreler ile zengin içerikli sıvı organomineral gübreler üreterek yerli hammaddelerle tüketimi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ecogreen Power Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uğurlu, gübre olarak kullanıma uygun biyogazı teknolojik ekipmanlarla kurdukları tesiste zenginleştirdiklerinde ortaya çıkan granüler organomineral katı ve Sıvı gübrelerin katma değeri yüksek, çiftçiler için kullanımı kolay, kuraklığı azaltan, tarlalardaki organik element oranını artıran, ürünlerin verimini artıran ve verimi artıran sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

Bayi ağlarını da güçlendireceklerini belirten Uğurlu, “Çevresel sürdürülebilirlik açısından biyogaz bazlı gübre üretim tesisleri enerji ve tarım sektöründe önemli bir yere sahiptir. Hedeflerimiz enerji üretimine, tarıma katkı sağlamak ve sektöre taşımaktır. Atık yönetimini gerçek anlamda gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin güç ve tarım politikalarına bağlı olarak gübre üretim tesisleri önemli bir yere sahiptir.” “Üretimimizle tarım alanına katkı sağlayacağız. Sürdürülebilir enerji üretimi, atık yönetimi ve tarımın ihtiyaçlarını karşılayarak dünyamıza çevresel ve ekonomik faydalar sunacağız.” dedi.

Uğurlu, söz konusu tesisteki üretim süreçlerini sıfır atık vizyonuyla hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Biyogaz tesislerimizde günde yaklaşık 1500 ton hayvansal ve tarımsal organik atık fermente edilerek saf enerjiye dönüştürülüyor. Atıkların etrafta yaratacağı kirlilik önlenerek hem elektriğe hem de organik maddeye dönüştürülüyor. Ürettiğimiz organik ürünlerin hammaddesinin yaklaşık yüzde 50’sinin yerli olması motivasyonumuzu güçlendiriyor.” değerlendirmesini yaptı.

haberdernekpazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu